Ghid | Patrulatere

Acest ghid de matematică pentru gimnaziu conține noțiuni teoretice și probleme rezolvate complet din capitolul Patrulatere pe care îl vei studia la școală.

Patrulaterele se studiază în cadrul orelor de geometrie de pe parcursul clasei a 7-a.

Profesorii noștri de matematică ți-au pregătit în scest ghid online toate noțiunile teoretice legate de patrulatere (convexe și concave) și au abordat și patrulaterele particulare (paralelogramul, dreptunghiul, pătratul, rombul, trapezul). Ultima parte a acestui material educațional va conține formulele de calcul ale ariilor patrulaterelor studiate în clasa 7.

În plus, pentru fiecare noțiune teoretică introdusă vei găsi și minim un exemplu și probleme rezolvate complet, pentru ca tu să înțelegi cât mai bine conținutul acestui ghid de geometrie în plan.

Ca un scurt istoric, trebuie să știm faptul că patrulaterele au fost utilizate încă din antichitate în artă, design și arhitectură. În Grecia antică au fost descoperite și utilizate pentru prima dată patrulaterele, iar mai apoi romanii au îmbunătățit această noțiune și au realizat că patrulaterele pot avea forme particulare. Abia în anul 1813, matematicianul englez J. P. Smith a descoperit trapezul.

Patrulaterele reprezintă și în prezent o parte importantă a geometriei, care oferă multe aplicații, menționând faptul că una dintre cele mai cunoscute probleme nerezolvate în matematică este determinarea unei formule generale pentru numărul unghiurilor interioare.

Menționăm faptul că acest material, Ghid | Patrulatere, te va ajuta să te pregătești pentru Evalaurea Națională, Subiectul III, fapt pentru care te sfătuim să îi accesezi capitolele și să le citești cu mare atenție.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Ghid | Patrulatere

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.