Noțiuni geometrice despre paralelism

Ai emoții pentru ora de matematică și vrei să te descurci cât mai bine atunci când vei studia capitolul paralelism predat în clasa a 6-a?

Atunci accesează acest prim capitol al ghidului și învață despre secante, când avem 2 drepte paralele, cum putem construi două drepte paralele folosind rigla, compasul, echerul și raportorul, care sunt unghiurile determinate de două drepte paralele tăiate de o secantă, care sunt criteriile de paralelism învățate în clasa a 6-a, dar și ce este axioma paralelor, precum și alte teoreme importante ale capitolului paralelism.

Pentru a te ajuta să urmărești mai ușor fiecare noțiune teoretică prezentată în acest prim capitol, în cadrul acestui prim capitol vei putea învăța despre: unghiuri determinate de două drepte cu o secantă, două drepte paralele, criterii de paralelism, construcţia unei drepte paralele cu o dreaptă dată, axioma paralelelor, tranzitivitatea relaţiei de paralelism și unghiuri determinate de două drepte paralele.

Poate că aceste noțiuni par mai greu de înțeles, dar te asigurăm că dacă citești cu mare atenție acest capitol vei înțelege fiecare noțiune teoretică furnizată în această pagină și astfel vei știi cum să rezolvi corect o problemă în care ai două drepte paralele tăiate de o secantă sau cum se aplică criteriile de paralelism sau axioma paralelelor.

Profesorii noștri au avut grijă ca pregătirea ta pentru clasă din acest capitol să fie completă, pregătindu-ți o pagină separată de exerciții, unde pentru rezolvarea acelor 13 probleme au folosit noțiunile teoretice prezentate în acest prim capitol.

Accesează cu încredere acest capitol, citește informațiile, iar mai apoi încearcă să rezolvi singur exercițiile din pagina separată.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in