Ghid | Paralelism și perpendicularitate

Ești elev în clasa a 8-a și ai dori să recapitulezi materia învățată la capitolul perpendicularitate și paralelism clasa 6, astfel încât să obții notă mare la Evaluarea Națională din această sesiune școlară? Sau ești elev în clasa a 6-a și ai dificultăți în a înțelege aceste noțiuni, dar îți dorești să fii cât mai bine pregătit pentru orele de matematică? Vrei să știi totul despre paralelism și perpendicularitate?

Atunci accesează acest material și învață totul despre două drepte parelele și două drepte perpendiculare și cum se rezolvă diferite exerciții și probleme folosind noțiunile teoretice despre paralelism clasa 6 și perpendicularitate clasa 6. Pentru a te ajuta să urmărești mai bine acest eBook profesorii noștri au împărțit acest material în două capitole.

Accesând primul capitol al acestui ghid vei învăța, așa cum este și intitulat, despre noțiunile geometrice ale capitolului de paralelism din clasa a 6-a. Vei afla în primul rând ce este o secantă, ce sunt dreptele paralele, care sunt unghiurile determinate de două drepte cu o secantă, care sunt criteriile de paralelism, cum putem construi 2 drepte paralele folosind rigla, compasul, echerul și raportorul, câteva teoreme importante ale paralelismului din clasa 6, dintre care amintim teorema unghiurilor alterne interne, axioma paralelelor și altele pe care el vei putea citi în detaliu în cadrul primului capitol al acestui material.

În cel de-al doilea capitol vei putea învăța despre drepte perpendiculare și triunghiuri dreptunghice. Vei vedea că pentru a construi un triunghi dreptunghic trebuie să știi ce semnifică două drepte perpendiculare și care este distanța de la un punct la o dreaptă. De asemenea, tot în acest al doilea capitol vei putea învăța despre criteriile de congruență ale triunghiurilor dreptunghice, ce sunt și cum se construiesc: înălțimea unui triunghi, mediatoarea unui segment, bisectoarea unui unghi și ce teoreme importante ale acestor noțiuni se aplică în rezolvarea exercițiilor și a problemelor.

Citește cu mare atenție noțiunile teoretice ale acestor două capitole ale Ghidului | Paralelism și perpendicularitate, iar mai apoi încearcă să le aplici singur în rezolvarea problemelor pregătite de către profesorii noștri în paginile separate a fiecărui capitol. Apoi, accesează secțiunile specificate pentru a vedea cum propun profesorii de matematică din cadrul echipei Liceunet că se rezolvă cele 13 cu și despre paralelism, respetiv cele 17 exerciții cu și despre perpendicularitate.

Spor la citit și baftă la școală!

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Ghid | Paralelism și perpendicularitate

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.