Ciulinii Bărăganului

Ciulinii Bărăganului este o operă scrisă de către Panait Istrati și publicată pentru prima oară în anul 1928. Textul este considerat ca fiind cel mai bun dintre publicațiile autorului și prezintă în mod original spațiul rural tradițional, romanul fiind dedicat celor 11 000 de țărani români morți în timpul Răscoalei din 1907.

Romanul Ciulinii Bărăganului este o operă profund analitică în cadrul căreia vegetalul reflectă trăirile interioare ale individului. Acestea iau, în cazul lui Panait Istrati, forma metaforei ciulinilor, care își continuă povestea în ciuda greutăților pe care trebuie să le înfrunte, asemenea țăranilor din Bărăgan.

Întrucât este posibil să studiezi textul lui Panait Istrati în clasa a X-a, la disciplina limba și literatura română, ți-am pregătit o serie de eseuri care te vor ajuta să deslușești înțelesurile romanului Ciulinii Bărăganului. Astfel, indiferent că va trebui să scrii un rezumat, să realizezi caracterizarea lui Matache, să elaborezi o fișă de lectură sau să demonstrezi că opera este un roman, vei găsi în acest eBook câte o sursă de inspirație.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Ciulinii Bărăganului

[3]
Review-urile utilizatorilor
  • 14.10.2019
    Scris de Elev in clasa a 9-a
    foarte bun
  • 18.03.2021
  • 18.11.2020
    Scris de Elev in clasa a 9-a