Chira Chiralina

Chira Chiralina este o nuvelă care poartă semnătura lui Panait Istrati și care a fost publicată pentru prima oară în anul 1923, în Paris. Deși autorul este de origine română, textul este scris inițial în limba franceză și publicat în Franța cu ajutorul lui Romain Rolland. Mai târziu povestirea este tradusă și în limba română, însă critici literari autohtoni precum George Călinescu sau Nicolae Iorga, nu primesc prea bine această operă. Cu toate acestea, ea rămâne una dintre cele mai populare opere ale lui Panait Istrati, prin tema abordată și farmecul său exotic.

Citește rezumatul și comentariul pentru a-ți reaminti care este firul epic al textului, iar eseul despre apartenența la specie pentru a reuși să demonstrezi că opera Chira Chiralina este o nuvelă. Totodată, fișa de lectură te va ajuta să reții mult mai repede informațiile.

Probabil vei studia această operă la ora de limba și literatura română, în clasa a IX-a, motiv pentru care ți-am pregătit mai multe eseuri care să te ajute să înțelegi textul lui Panait Istrati și să dai răspunsurile potrivite la exercițiile din manual. 

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Chira Chiralina

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.