Lock

Pelerinaj sentimental de Otilia Cazimir

Lock

Pelerinaj sentimental este o poezie ce poartă semnătura Otiliei Cazimir, scriitoare, poetă și traducătoare română, cunoscută în special pentru versurile pentru copii.

Poezia Pelerinaj sentimental reprezintă o rememorare a copilăriei, poeta retrăind cu nostalgie, prin intermediul amintirilor, clipele petrecute în casa cu cerdac a bunicilor. Autoarea își amintește de grădina cu straturi și alei, de iatacul în care mirosea a gutui și a tutun sau de scrinul vechi de nuc din care răzbătea un parfum de levănțică. Această rememorare este făcută din postura de adult, când toate au suferit modificări cauzate de trecerea timpului.

Pentru a te ajuta să descifrezi mai ușor textul și pentru a înțelege cât mai clar mesajul pe care încercă să îl transmită autoarea, echipa Liceunet și-a pregătit un comentariu al poeziei. Accesându-l vei afla detalii despre temă, semnificația titlului, vei putea citit o variantă de interpretare a versurilor, dar vei afla și alte detalii semnificative despre poezia Pelerinaj sentimental de Otilia Cazimir.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Pelerinaj sentimental de Otilia Cazimir

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.