Sensul obiectelor

Dualitatea dintre subiect și obiect, a redus interogațiile cu privire la cultură, om, adevăr, sensul vieții, adevărul, la o știință a faptelor care a arunct omenirea într-o criză a culturii (umaniste) și a sensului.

Nu mai este vorba de persoane, de lumea vieții, de fenomene pe care fiecare dintre noi le descoperim, ci totul se reduce la un subiect total lipsit de mister, a cărui conștiință este creierul (materie), care funcționează ca un depozitar. Însăși cursul vieții omului se explică prin interacțiunea elementelor din lumea fizică.

Se consideră că avem cunoaștere în urma experimentării directe a obiectelor. Adică dată ce au fost înțelese propritățile fizice ale diverselor obiecte în urma experienței. Însă, această cunoaștere este, conform lui Husserl, lipsită de semnificație, de sens pentru om.

Spre exemplu, astăzi, în lumea internetului, când avem acces la cunoaștere,cunoaștere se prezintă lipsită de semnificație pornind de la aparent cele mai banale lucruri: mancarea este abordată c...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in