Geografie Olimpiada Națională 2015, clasa a XII-a

Olimpiadele școlare sunt un prilej bun de a-ți testa cunoștințele legate de o anumită materie. Dacă Geografia se numără printre materiile tale preferate, acest eBook, „Geografie Olimpiada Națională 2015 clasa a XII-a” este foarte util pentru tine.

Profesorii noștri de Geografie au pregătit acest eBook, care conține rezolvarea completă și conform baremului pentru Concursul Școlar de Geografie - Etapa Națională care a avut loc în perioada 4-10 aprilie 2015 la Cluj – Napoca.

Consultând eBook-ul nostru și rezolvând cele cinci subiecte, îți vei putea exersa noțiunile învățate la disciplina Geografie. Citește ghidul și vei afla mai multe informații despre: 

  • Subiectul I - Analizarea profilului topografic și precizarea unui element.
  • Subiectul II - Identificarea unor elemente geografice din Europa:  cel mai lung tunel feroviar montan din Europa și munții străbătuți, menționarea unui avantaj și un dezavantaj ale transporturilor aeriene, menționarea a trei fluvii navigabile din Europa, pentru fiecare dintre ele precizând câte un port important.
  • Subiectul III - Analizarea hărții și răspunsul la cerințe: numele strâmtorii, identificarea insulelor marcate pe hartă, precizarea unui tip genetic de lac, cauza diferențelor de altitudine maximă, explicarea prezenței reliefului glaciar, explicarea existenței munţilor vulcanici în spaţiul mediteranean și altele.
  • Subiectul IV - Construirea reprezentării grafice adecvate și interpretarea desenului;
  • Subiectul V - Harta României - precizarea rocii pe care se dezvoltă relieful din fotografiile marcate pe hartă, modul de formare a reliefului, precizarea numelui orogenezei în care s-a format unitatea de relief și altitudinea maximă.

Citește acum materialul și vei avea parte de un prilej excelent de a exersa pentru Olimpiada sau examenul de Bacalaureat care urmează și cu siguranța vei obține rezultatul mult așteptat.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Geografie Olimpiada Națională 2015, clasa a XII-a

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.