Geografie Olimpiada Națională 2015, clasa a XI-a

eBook-ul „Geografie Olimpiada Națională 2015 clasa a XI-a” este foarte util pentru a-ți aprofunda cunoștintele.

Profesorii noștri de Geografie au pregătit acest eBook, care conține rezolvarea completă și conform baremului pentru Concursul Școlar de Geografie - Etapa Națională care a avut loc în perioada 4-10 aprilie 2015 la Cluj – Napoca.

Consultând eBook-ul nostru și rezolvând cele cinci subiecte, îți vei putea exersa și aprofunda noțiunile învățate la disciplina Geografie. Citește eBookl-ul și vei afla mai multe informații despre: 

  • Subiectul I - Precizarea denumirii tipurilor de medii geografice traversate de acest meridian și marcate, pe hartă; corelația dintre mediile geografice, două argumente care care justifică impactul antropic în mediul geografic marcat pe hartă cu numărul 6; două activități economice cu impact în mediul geografic marcat, pe hartă, cu numărul 2, patru specii de arbori cu valoare economică din mediul geografic marcat, pe hartă, cu numărul 6; tipuri de hazard (climatic, geomofologic, hidrilogic, endogen).
  • Subiectul II -  explicarea fragilității mediului geografic marcat cu numărul 4; fertilitatea scăzută a solurilor din mediile geografice marcate cu numerele 1 și 7.
  • Subiectul III -  precizarea a două stadii ale tranziției demografice specifice fiecărei categorii de state, asocierea corectă a fenomenelor „baby boom” și „baby crunch” cu fiecare dintre cele două
    categorii de state, câte trei factori care influențează durata medie a vieții, două sectoare de activitate predominante în viața economică a „Sudului”. De asemenea, este solicitată explicarea exodului ,,inteligenței” din ,,Lumea nordică” (America de Nord și Europa) spre ,,Lumea sudică” (Arabia Saudită), prezentând două argumente. 
  • Subiectul IV - precizarea arilor protejate și specificarea unor trăsături legate de acestea.
  • Subiectul V - precizarea tipului de mediu, a doi factori geoecologici care condiționează etajarea acestui tip de mediu, denumirea locală/regională a etajelor climatice marcate cu litere de la a la d și denumirea a două orașe-capitală situate în tipul de mediu identificat la punctul 1.

Citește acum materialul și vei avea parte de un prilej excelent de a exersa pentru Olimpiada sau examenul de Bacalaureat.

Folosește materialele Liceunet pentru rezultate mai bune la școală.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Geografie Olimpiada Națională 2015, clasa a XI-a

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.