Geografie Olimpiada Națională 2015, clasa a X-a

Olimpiadele școlare sunt un prilej bun de a-ți testa cunoștințele legate de o anumită materie. Dacă Geografia se numără printre materiile tale preferate, acest eBook, „Geografie Olimpiada Națională 2015 clasa a X-a” este foarte util pentru tine.

Profesorii noștri de Geografie au pregătit acest eBook, care conține rezolvarea completă și conform baremului pentru Concursul Școlar de Geografie - Etapa Națională care a avut loc în perioada 4-10 aprilie 2015 la Cluj – Napoca.

Consultând eBook-ul nostru și rezolvând cele cinci subiecte, îți vei putea exersa noțiunile învățate la disciplina Geografie. Citește ghidul și vei afla mai multe informații despre: 

  • Subiectul I - Precizarea orașelor și statele marcate pe hartă, criteriul comun care stă la baza conflictelor marcate pe hartă, forma de guvernământ și forma de organizare politica internă (structura de stat).
  • Subiectul II -  precizarea numele resursei care se extrage cu tipul de instalație prezentat în grafic, două regiuni marine europene cu rezerve importante din resursa energetică identificată la punctul precedent.
  • Subiectul III -  asocierile corecte dintre imagini și regiunile geografice marcate, precizarea denumirilor specifice locuințelor din imagini, precizarea tipurilor de sate, două caracteristici specifice mediului de viaţă și doi factori naturali care determină valori diferite ale densității populației.
  • Subiectul IV - precizarea denumirii specifice cartierelor sărace situate la periferia marilor metropole pentru fiecare dintre următoarele continente: Africa, America Latină şi Asia; Calcularea ponderii (%) populației care ar putea trăi în astfel de cartiere în anul 2030.
  • Subiectul V - precizarea tipului de concentrare urbană şi denumirea acesteia, poziţia şi orientarea sa geografică, numele oraşelor marcate pe hartă, câte o funcție specifică fiecăruia dintre orașele
    Hartford, Princeton şi Atlantic City și doi factori care au favorizat apariţia şi dezvoltarea acestei concentrări urbane.

Citește acum materialul și vei avea parte de un prilej excelent de a exersa pentru Olimpiada sau examenul de Bacalaureat care urmează și cu siguranța vei obține rezultatul mult așteptat.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Geografie Olimpiada Națională 2015, clasa a X-a

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.