Geografie Olimpiada Națională 2015, clasa a IX-a

Olimpiadele școlare sunt un prilej bun de a-ți testa cunoștințele legate de o anumită materie. Dacă Geografia se numără printre materiile tale preferate, acest eBook, „Geografie Olimpiada Națională 2015 clasa a IX-a” este foarte util pentru a-ți aprofunda cunoștintele.

Profesorii noștri de Geografie au pregătit acest eBook, care conține rezolvarea completă și conform baremului pentru Concursul Școlar de Geografie - Etapa Națională care a avut loc în perioada 4-10 aprilie 2015 la Cluj – Napoca.

Consultând eBook-ul nostru și rezolvând cele cinci subiecte, îți vei putea exersa și aprofunda noțiunile învățate la disciplina Geografie. Citește eBookl-ul și vei afla mai multe informații despre: 

  • Subiectul I - Precizarea a două cauze care explică faptul că la suprafața Lunii există un strat gros de roci sfărâmate și praf, un fenomen de pe Pământ care s-ar manifesta cu o
    intensitate mult mai scăzută dacă nu ar exista Luna și precizarea fazei lunii.
  • Subiectul II -  răspunsul corect la 4 întrebări pe baza reprezentării cartografice și analizarea desenul schematic.
  • Subiectul III -  analizarea reprezentării cartografice și precizarea: echidistanței, suprafeței poligonului, lungimea drumului național, construirea scării grafice corespunzătoare reprezentării cartografice și precizarea răspunsului corect.
  • Subiectul IV - analizarea desenelor schematice și diagramele climatice.
  • Subiectul V - precizarea tipul de structură pentru fiecare dintre imaginile prezentate, care sunt formele de relief din imagini, factorul petrografic și structural care determină dezvoltarea formei de relief, marcate, pe desen, cu numărul 7; modul de evoluție a reliefului din imaginea marcată cu litera C, conform teoriei ciclului de eroziune.

Citește acum materialul și vei avea parte de un prilej excelent de a exersa pentru Olimpiada sau examenul de Bacalaureat.

Folosește materialele Liceunet pentru rezultate mai bune la școală.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Geografie Olimpiada Națională 2015, clasa a IX-a

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.