Economie Olimpiada Națională 2015

Olimpiadele școlare sunt un prilej bun de a-ți testa cunoștințele legate de o anumită materie. Dacă Economia se numără printre materiile tale preferate, acest eBook, „Olimpiada de Științe Socio-umane - disciplina Economie 2015 este foarte util pentru tine.

Profesorii noștri de Economie au pregătit acest eBook, care conține rezolvarea completă și conform baremului pentru Olimpiada de Științe Socio-umane - disciplina Economie 2015, Etapa Națională care a avut loc în data de 8 aprilie 2015 la Mangalia.

Consultând eBook-ul nostru și rezolvând cele patru subiecte, îți vei putea exersa noțiunile învățate la disciplina Economie. Citește ghidul și vei afla mai multe informații despre: 

  • Subiectul I - Precizarea înțelesului economic al noțiunii de șomer, menționarea a două căi posibile de creștere a numărului de șomeri, o consecință asupra costurilor sociale a modificării ratei somajului, stabilirea corelației între populație totală, populația activă și populația ocupată, prezentarea semnificației caracterului neomogen al pieței muncii, explicarea efectului socio-economic al emigrării unei părți din populația activă asupra economiei României și formularea unei soluții pentru relansarea economiei naționale.
  • Subiectul II -  precizarea semnificației fiecăruia dintre punctele A, B și C și a relațiilor matematice pentru zonele de pierderi și cea de profit.
  • Subiectul III -  solicită exemplificarea a două modalități distincte de reducere a cheltuielilor cu capital circulant, exemplificarea ouă cauze diferite ale nivelului scăzut înregistrat de rata profitului, la capital, de către un şantier naval, exemplificarea rolului concurenţei, de stimulare a creativităţii şi inovării, atât în cazul pieţei intrărilor, cât şi în cazul pieţei ieşirilor, exemplificarea unui efect pozitiv și al unui efect negativ al reducerii TVA de la 24% la 20%.
  • Subiectul IV - determinarea scriind formulele de calcul şi explicitând simbolurile utilizate: a preţului obligaţiunii la bursă şi câştigului absolut al unui agent economic, valoarea bunurilor vândute pe credit scadent în anul 2015 şi masa monetară necesară în tranzacţii în anul 2014, productivitatea medie anuală a muncii în expresie fizică şi valorică, precum şi productivitatea globală medie şi marginală.

Citește acum materialul și vei avea parte de un prilej excelent de a exersa pentru Olimpiada sau examenul de Bacalaureat care urmează și cu siguranța vei obține rezultatul mult așteptat.

Spor la învățat!

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Economie Olimpiada Națională 2015

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.