Lock

Noi de Octavian Goga

Lock

Noi este o poezie scrisă de Octavian Goga, o figură reprezentativă atât în ceea ce privește viața politică, dar mai ales în ceea ce privește literatura română, precum și un mare susținător al cauzei naționale. Textul a fost publicat pentru întâia oară în revista „Luceafărul”, iar apoi în volumul intitulat „Poezii” și apărut în anul 1905.

Poezia are forma unei doine și aduce în prim-plan durerea țăranilor din Transilvania din vremea dominației maghiare.

Pentru a te ajuta să înțelegi mult mai bine mesajul acestei poezii, dar și pentru a avea o sursă de inspirație pentru scrierea propriilor eseuri, profesorii Liceunet îți pun la dispoziție un comentariu. Cu ajutorul acestui material vei putea analiza versurile poeziei și vei putea explica tema textului, semnificația titlului sau ale elemente care țin de structura și compoziția texului și pe care trebuie să le ai în vedere atunci când scrii un eseu despre poezia „Noi” de Octavian Goga.

Iată și un scurt fragment din textul pe care îl vei putea citi accesând acest comentariu:

Textul se inspiră din trecutul istoric al poporului român, ceea ce reprezintă un puternic argument în favoarea încadrării operei de față în romantism. De asemenea, versurile ilustrează foarte clar relația omului cu natura, atitudinea față de viață și moarte, precum și față de scurgerea ireversibilă a timpului.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Noi de Octavian Goga

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.