Comentariu

...

Tema

O analiză completă a oricărui text literar trebuie să conțină informații referitoare la tema principală abordată în cadrul acestuia. Este important să menționezi faptul că, în cazul poeziei „Casa noastră”, avem de-a face atât cu tema timpului. Sub realitatea nemiloasă a scurgerii neîncetate a timpului, casa părintească și satul natal se deteriorează văzând cu ochii, ceea ce determină tristețea profundă a eului liric.

Exemplu

Tema timpului predomină în poezia „Casa noastră”, de Octavian Goga. Sub realitatea nemiloasă a scurgerii neîncetate a timpului, casa părintească și satul natal se deteriorează văzând cu ochii,…

...

Semnificația versurilor

Recomandăm realizarea comentariului poeziei dedicând o atenție sporită structurii poeziei, precum și fiecărei idei și imagini artistice prezente în fiecare strofă. Astfel, în redactarea acestui comentariu nu vei întâmpina dificultăți dacă vei ține cont de tema/temele principale abordate prin intermediul acestei opere literare și exprimate prin intermediul figurilor de stil. Nu uita să argumentezi folosind exemple întâlnite în text!

Exemplu

Poezia „Casa noastră”, de Octavian Goga, se compune din opt strofe și un distih ce încheie opera. Primele șapte strofe au câte opt versuri fiecare, cea de-a opta având numai șase. Strofele sunt, la rândul lor, împărțite în patru secvențe poetice.

[...]

Prima secvență poetică se constituie din strofa de debut a operei și, alături de distihul din final, asigură simetria textului. Aceasta se realizea…

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in