Lock

Nutriția heterotrofă

Lock

EBook-ul „Nutriția heterotrofă” este prezentat sub forma unui referat și cuprinde principalele informații despre tipurile de nutriție heterotrofă. Explicațiile pe care le vei găsi în cadrul referatului sunt scrise clar și te pot ajuta să obții o notă foarte bună la un test sau examen la biologie!

În ce privește definiția nutriției heterotrofe, organismele heterotrofe nu își pot produce singure hrana, ci o absorb de la alte organisme. Ele se hrănesc cu organisme autotrofe, cu alte heterotrofe, sau nutriția lor depinde de unul dintre aceste grupe de organisme. Animalele, fungii și multe dintre protiste și bacterii au nutriție heterotrofă. 

Tipurile de nutriție heterotrofă includ nutriția saprofită, nutriția holozoică, și nutriția parazită. De asemenea, unele organisme sunt definite de o nutriție heterotrofă de tip mixotrof. Pe de altă parte, unele organisme trăiesc în simbioze reciproc-avantajoase și au o nutriție simbiontă.

Nutriția heterotrofă face parte și din programa bacalaureatului la biologie vegetală și animală din 2021. Așadar, accesează referatul despre nutriția heterotrofă și pregătește-te pentru bac alături de noi!

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Nutriția heterotrofă

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.