Operații cu numere reale

Accesează acest capitol pentru a învăța un nou lucru despre numerele reale, și anume care sunt operațiile cu numere reale pe care le putem efectua.

Cele două mari părți ale acestui al doilea capitol, intitulat Operații cu numere reale, conțin atât noțiuni teoretice, cât și exemple și exerciții rezolvate complet, atât cu cele patru operații cu numere reale (adunarea numerelor reale, scăderea numerelor reale, înmulțirea numerelor reale, respectiv împărțirea numerelor reale), cât și cu ridicarea la putere a numerelor reale.

În cadrul primei părți a capitolului doi, intitulată Cele patru operații cu numere reale,  profesorii noștri îți definesc cele 4 operații uzuale cu numere reale și îți exemplifică definițiile și proprietățile acestora prin exemplele și exercițiile rezolvate pregătite special pentru tine. Accesând această pagină, vei învăța despre adunarea numerelor reale, scăderea numerelor reale, înmulțirea numerelor reale, respectiv despre împărțirea numerelor reale.

Definirea fiecărei operație enumerată mai sus nu este singura noțiune teoretică pe care o vei găsi în cadrul acestei pagini. Pe lângă definiții, profesorii de matematică ai echipei Liceunet îți spun și care sunt proprietățile adunării, scăderii, înmulțirii sau a împărțirii numerelor reale. Bineînteles, aceste patru operații matematice sunt însoțite de exemple ilustrative care te vor ajuta să asimilezi mai bine atât definițiile, cât și proprietățile adunării, scăderii, înmulțirii sau a împărțirii numerelor reale.

În continuare, în partea a doua acestui capitol, vei învăța despre ridicarea la putere a numerelor reale cu exponent număr întreg și despre partea întreagă și partea fracționară a unui număr real. Accesează această pagină pentru a învăța cum se definește ridicare la putere a numerelor reale, care este partea întreagă sau cea fracționară a unui număr real, dar și cum se aplică aceste noțiuni teoretice în exercițiile rezolvate pregătite pentru tine de către profesorii noștri de matematică. Citește cu atenție partea intitulată Ridicarea la putere a numerelor reale , fie că vrei să ridici la o anumită putere un număr sau fie că vrei să afli partea întreagă sau cea fracționară a unui număr.

Accesează cu încredere capitolul Operații cu numere reale și află cum se adună, se scad, se înmulțesc, se împart sau se ridică la o putere dată numerele reale.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in