Intervale de numere reale

Această secțiune a Ghidului | Numere reale conține noțiuni teoretice despre intervalele de numere reale.

Accesesând pagina Intervale de numere reale vei găsi definițiile intervalului deschis și a celui închis, intervalui deschis la stânga și închis la dreapta și invers, precum și alte definiții ale altor tipuri de intervale de numere reale. Vei vedea că secțiunea aceasta conține două părți: Reprezentări geometrice ale intervalelor și ​Operații cu intervale de numere reale. În cadrul acestor pagini vei vedea cum se reprezintă fiecare tip de interval de numere reale prezentat în această secțiune, precum și ce operații cu intervale de numere reale se pot realiza.

La începutul acestui capitol, intervalele de numere reale ți-au fost introduse ca fiind mulțimi. Astfel, operațiile cu intervale de numere reale sunt de fapt operații cu mulțimi și anume: intersecție, reuniune, diferență și produs cartezian. Citind cu atenție partea intitulată Operații cu intervale de numere reale vei învăța cum se intersectează două intervale de numere reale, cum se reunesc, cum se calculează produsul cartezian a două mulțimi, precum și diferența lor.

Folosind reprezentările geometrice ale intervalelor de numere reale prezentate în prima parte vom putea efectua operații cu intervale de numere reale. Așadar, dacă îți dorești să afli ce este intersecția, reuniunea, diferența sau produsul cartezian a două intervale de numere reale, accesează pagina intitulată sugestiv Intervale de numere reale pentru a afla cum definim diferite tipuri de intervale de numere reale, cum le putem reprezenta geometric, dar și ce operații putem efectua cu acestea.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in