Operații cu radicali

Accesează secțiunea Operații cu radicali și află pentru calcule cu radicali formule utile pentru rezolvarea exercițiilor și a problemelor de la clasă, teste, olimpiade sau concursuri, dar și pentru examenul final al clasei a VIII-a, numit Evaluarea Națională. De asemenea, profesorii noștri ți-au pregătit și câteva calcule cu radicali rezolvate, tocmai pentru a te ajuta să înțelegi rolul acestor formule de calcul cu radicali.

Dacă vrei să știi pentru fiecare calcul cu radicali formula corectă care trebuie aplicată în exerciții, accesează cu încredere această pagină, unde profesorii noștri experimentați ți-au pregătit pentru aceste calcule cu radicali formulele necesare, dar și exerciții cu calcule cu radicali rezolvate complet.

Operațiile cu radicali prezentate în această secțiune sunt adunarea și scăderea numerelor de forma a\sqrt{b}, cu b\geq 0, înmulțirea, împărțirea și ridicarea la putere a numerelor de forma a\sqrt{b}, cu b> 0, raționalizarea numitorului de forma a\sqrt{b}, cu a\pm \sqrt{b}\ (a,b\in\mathbb{N}^\ast), media aritmetică a n numere reale, n\geq 2 și media geometrică a două numere reale pozitive. 

Așadar, accesează secțiunea Operații cu radicali și urmărește cu atenție atât calculele cu radicali formule, cât și exercițiile pentru calcule cu radicali rezolvate complet, pas cu pas, astfel încât să știi care formulă de calcul cu radicali este cea potrivită pentru rezolvarea exercițiului primit ca și temă de casă sau la o lucrare, concurs sau examen final.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in