Definiție. Reguli de calcul cu radicali

În cadrul primei secțiuni a capitolului Calcule cu radicali vei învăța despre două reguli de calcul cu radicali importante.

Accesează pagina Definiție. Reguli de calcul cu radicali pentru a vedea ce sunt radicalii și care sunt regulile de calcul cu radicali pe care trebuie să le știi pentru a putea urmări noțiunile prezentate în continuare în acest capitol.

Aici ți se va aminti definiția radicalului (a rădăcinii pătrate a unui număr), urmând să ți se detalieze, prin exemplele create de către profesorii noștri de matematică, două reguli de calcul cu radicali importante.

Prima regulă de calcul cu radical prezentată în Definiție. Reguli de calcul cu radicali”o reprezintă scoaterea factorilor de sub radical. Vei vedea că pentru a scoate factorii de sub radical trebuie să stăpânești bine proprietățile radicalilor prezentate în capitolul anterior, dar care îți sunt amintite și în această secțiune.

Putând scoate factorii de sub radical logic este să existe și procesul invers acestuia. Astfel, cea de-a doua regulă de calcul cu radical prezentată aici este cea de introducere a factorilor sub radical. Urmărește cu atenție exemplele date de către profesorii noștri pentru a înțelege foarte bine această regulă de calcul cu radicali.

Așadar, dacă îți dorești să obții o notă cât mai mare la teste, concursuri sau chiar și la Evaluarea Națională pe care o vei susține la terminarea clasei a VIII-a, accesează cu încredere secțiunea Definiție. Reguli de calcul cu radicali a capitolului al treilea.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in