Calcule cu radicali

Acest ultim capitol al ghidului nostru conține atât noțiuni teoretice, cât și exemple și exerciții cu radicali.

Capitolul Calcule cu radicali conține următoarele subcapitole: Definiție. Reguli de calcul cu radicali și Operații cu radicali.

Primul subcapitol, așa cum îi spune și numele conține definiția radicalului și regulile de calcul cu radicali. Printre aceste reguli de calcul, amintim scoaterea factorilor de sub radical și introducerea factorilor sub radical. Vei vedea că profesorii noștri ți-au pregătit și exerciții explicative pentru fiecare noțiune teoretică furnizată în cadrul acestei prime secțiuni a capitolului al treilea.

Secțiunea Operații cu radicali conține definiții ale adunării și scăderii numerelor de forma a\sqrt{b}, cu b\geq 0, dar și ale înmulțirii, împărțirii și ridicării la putere a numerelor de forma a\sqrt{b}. Exercițiile explicative nu lipsesc nici din acest subcapitol, profesorii noștri experimentați pregătindu-ți calcule cu radicali rezolvate complet și pas cu pas, pentru a te ajuta să înțelegi mai bine acest capitol, intitulat Calcule cu radicali.

Accesează cu încredere acest ultim capitol și învață despre radicali, calcule cu radicali și proprietăți ale acestora, pentru a fi cât mai bine pregătit atât pentru clasă, cât și pentru Evaluarea Națională pe care o vei susține la finalul clasei a VIII-a.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in