Adunarea și scăderea numerelor naturale

În acest prim subcapitol al capitolului Operații cu numere naturale vei găsi definițiile pentru adunarea și scăderea numerelor naturale, dar și proprietățile celor două operații pe care le putem efectua cu numere naturale.

În plus, la finalul acestei pagini, vei găsi formula de aflarea a sumei primelor n numere naturale nenule, formulă care se va dovedi a fi foarte folositoare în cazul în care vom dori să calculăm suma primelor 100 de numere naturale nenule, de exemplu.

Apoi, vei găsi două părți, Adunarea numerelor naturale - exemple și Scăderea numerelor naturale - exemple, care conțin exemple în care profesorii de matematică ai echipei Liceunet au aflat suma sau diferența unor numere naturale, dar au și aplicat proprietățile celor două operații: adunarea și scăderea numerelor naturale.

Mai mult, în partea destinată exemplelor pentru adunarea numerelor naturale, vei găsi și două exemple în care se calculează suma primelor n numere naturale, pentru n = 33 și pentru n = 106.

Așadar, dacă vrei să vezi cum se efectuează adunarea sau scăderea numerelor naturale, ce proprietăți au aceste două operații cu numere naturale sau cum se calculează suma primelor n numere naturale nenule, te invităm să consulți acest subcapitol al ghidului nostru.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in