Ghid | Numere naturale

Ai început clasa a V-a și vrei să fii cât mai bine pregătit la orele de matematică? Sau ești în clasele a VI-a sau a VII-a și vrei să îți recapitulezi și să îți aprofundezi noțiunile matematice legate de numere naturale?

Atunci citește cu mare atenție paginile eBook-ului Ghid | Numere naturale pentru a vedea cum îți explică profesorii de matematică din cadrul echipei Liceunet noțiunile introductive de care ai nevoie pentru a rezolva cu succes exerciții și probleme din acest capitol important din matematică învățat în gimnaziu.

Ghidul nostru este structurat în 3 capitole mari.

În primul capitol al acetui material, vei afla ce este un număr natural, cum arată șirul numerelor naturale, cum se reprezintă numerele naturale pe axa numerelor, ce presupune compararea și ordonarea numerelor naturale și cum putem aproxima un număr natural la un anumit ordin.

Al doilea capitol îți prezintă operațiile cu numere naturale pe care le putem efectua: adunarea și scăderea numerelor naturale, înmulțirea numerelor naturale, împărțirea fără rest și împărțirea cu rest a numerelor naturale. Apoi vei vedea care este ordinea efectuării operațiilor introduse anterior și după vei vedea ce presupune ridicarea la puterea cu exponent natural a unui număr natural și ce reguli de calcul cu puteri putem efectua. De asemenea, aici vei găsi și formula de calcul pentru media aritmetică a două numere naturale și pentru suma primelor n numere naturale. La sfârșitul capitolului, vei găsi o pagină cu exerciții pentru operațiile cu numere naturale introduse.

Ultimul capitol tratează subiectul divizibilității numerelor naturale. Astfel, vei afla ce este un divizor sau un multiplu, ce criterii de divizibilitate există, acestea fiind însoțite de câteva exerciții de divizibilitate. Apoi vei vedea ce sunt numerele prime, numerele prime între ele și respectiv numerele compuse și vei putea urmări algoritmul pentru descompunerea numerelor naturale în produs de numere prime. În continuare, vei putea vedea care sunt propritățile relației de divizibilitate și cum se află cel mai mare divizor comun (cmmdc) și cel mai mic multiplu comun (cmmmc). Ultima pagină a acestui capitol și a eBook-ului nostru se numește Divizibilitatea numerelor naturale-exerciții rezolvate și conține exerciții și probleme în care se aplică noțiunile din acest capitol.

Așadar, citește paginile acestui eBook, Ghid | Numere naturale, și încearcă să rezolvi și singur toate exercițiile care însoțesc noțiunile teoretice prezentate, iar apoi verifică-ți rezolvările cu cele propuse de către profesorii de matematică din cadrul echipei Liceunet.

Spor la învățat! :)

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Ghid | Numere naturale

[1]
Review-urile utilizatorilor
  • 08.02.2021
    Scris de Elev in clasa a 12-a