Operații cu numere întregi

Cel de-al doilea capitol al eBook-ului Numere întregi conține noțiuni teoretice despre operațiile cu numere întregi pe care le putem efectua.

În cadrul capitolul intitulat sugestiv Operații cu numere întregi vei afla despre următoarele operații cu numere întregi: adunarea numerelor întregi; scăderea numerelor întregi; înmulțirea numerelor întregi; împărțirea numerelor întregi; regulile de calcul cu puteri (clasa a 5-a).

Accesând acest capitol în primul rând vei afla cum se definește adunarea numerelor întregi, scăderea numerelor întregi, înmulțirea numerelor întregi, împărțirea numerelor întregi, ce proprietăți au aceste operații cu numere întregi și cum se aplică acestea prin exemplele și exercițiile pregătite special pentru tine. De asemenea, îți vei aminti de regulile de calcul din clasa a 5-a, care îți vor fi utile în rezolvarea exercițiilor.

Pe lângă noțiunile teoretice despre adunarea numerelor întregi, scăderea numerelor întregi, înmulțirea numerelor întregi, împărțirea numerelor întregi, ți se definesc și puterea unui număr întreg cu exponent număr natural și care sunt regulile de calcul cu puteri din clasa a 5-a pe care le poți folosi la efectuarea operaților cu numere întregi. 

La finalul acestui capitol vei învăța care este ordinea efectuării operațiilor cu numere întregi și cum trebuie să folosești parantezele rotunde, drepte sau acoladele atunci când acestea intervin în exerciții și probleme.

Vei vedea că fiecare noțiune teoretică este însoțită de exemple ilustrative, menite să te ajute să înțelegi mai bine cum se lucrează cu aceste operații cu numere întregi, iar în cadrul paginii separate acestui capitol, pe care te sfătuim să o accesezi cu mare încredere, profesorii specializați de matematică din cadrul echipei Liceunet ți-au pregătit câteva exerciții rezolvate complet, pas cu pas, care te vor ajuta atât pentru pregătirea ta pentru clasă (teste, teze, concursuri sau olimpiade), cât și pentru Evaluarea Națională de la sfârșitul clasei a VIII-a.

Așadar, accesează cu încredere acest capitol și învață să aplici corect proprietățile operațiilor cu numere întregi.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in