Divizibilitatea numerelor întregi

În cel de-al treilea capitol al acestui eBook vei afla ce este divizibilitatea numerelor întregi și cum se aplică proprietățile acesteia în exerciții și probleme.

Accesează acest capitol, intitulat Divizibilitatea numerelor întregi, pentru a vedea cum se definește divizorul comun și cum se află cel mai mare divizor comun, prescurtat c.m.m.d.c. sau ce este un multiplu și cum putem afla cel mai mic multiplu comun (c.m.m.m.c.).

Bineînțeles, pentru a ști cum se aplică divizibilitatea numerelor întregi în exerciții și probleme, profesorii de matematică ai echipei Liceunet ți-au pregătit algoritmii de aflare a c.m.m.d.c., respectiv a c.m.m.m.c. . Tot în acest capitol vei afla cum notăm divizibilitatea numerelor întregi și ce proprietăți importante are relația de divizibilitate în mulțimea numerelor întregi.

Pentru a vedea cum se aplică toate aceste noțiuni teoretice despre divizibilitatea numerelor întregi, te sfătuim să urmărești cu mare atenție cele 15 exerciții rezolvate complet și pas cu pas de către profesorii noștri de matematică din cadrul paginii separate acestui capitol, intitulată sugestiv Exerciții rezolvate cu divizibilitatea numerelor întregi.

Accesează cu mare încredere acest al treilea capitol al ghidului Numere întregi și fii cât mai bine pregătit pentru clasă din lecția Divizibilitatea numerelor întregi.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in