Numele trandafirului

Numele trandafirului este un roman care poartă semnătura scriitorului italian Umberto Eco, fiind publicat pentru prima dată în anul 1980 și reprezentând opera de debut a scriitorului. Un an mai târziu, textul lui Eco a primit Premiul pentru cea mai bună carte a anului, dar și Premiul Strega. Opera a fost tradusă în limba română în anul 1984 și este considerată drept una dintre cele mai bine vândute cărți din lume.

Eco a încercat să aleagă un titlu cât mai neutru și sustine ca a ales acest titlu deoarece "trandafirul este un figură simbolică atât de bogată în semnificații încât în acest moment nu mai are deloc nicio semnificație".

Textul are ca subiect principal o crimă petrecută într-o mănăstire din Italia, în anul 1327, călugării fiind astfel acuzați de erezie. Călugărul franciscan William de Baskerville, cunoscut și drept Guglielmo, și novicele acestuia, Adso din Melk, ajung în lăcașul de cult imediat după ce s-a petrecut incidentul și au drept scop găsirea făptașului. 

Vei afla cum este descoperit asasinul, dar și alte înțelesuri ascunse ale romanului Numele trandafirului de Umberto Eco accesând eBook-ul pe care ți-l pune la dispoziție echipa Liceunet.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Numele trandafirului

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.