Lock

Nasul de Nikolai Gogol

Lock

Nasul este titlul unei povestiri satirice semnate de scriitorul rus Nikolai Gogol. Opera datează din anul 1835, perioadă în care Gogol locuia în Sankt Petersburg, iar scrierile acestuia erau caracterizate de prezența elementelor grotești și absurde.

Textul, structurat în trei capitole, spune povestea maiorului Kovaliov care într-o dimineață se trezește fără nas, realizând apoi că nasul său a dezvoltat o viață proprie, obținând statutul de consilier de stat. Opera satirizează astfel obsesia societății ruse de a urca pe scara socială, după ce Petru cel Mare a introdus tabelul rangurilor sociale.

Cu ajutorul rezumatului pe care ți-l pune la dispoziție echipa Liceunet vei reuși să afli toate detaliile semnificative despre povestirea Nasul de Nikolai Gogol și să scrii eseuri complexe și bine documentate.

Iată și un scurt fragment din materialul pe care îl vei găsi accesând eBook-ul:

O altă încercare de recuperare a nasului constă în abordarea unei publicații, în cadrul căreia Kovaliov dorește să dea un anunț, în speranța că cineva îl va ajuta. Din nefericire, este respins, din cauză că, în urma unui asemenea articol, ziarul și-ar fi putut periclita reputația. Nu are mai mult noroc nici cu executorul judecătoresc privat, care susține că o persoană „decentă” nu poate fi niciodată smulsă din propriul nas.

Când se întoarce acasă, Kovaliov ...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Nasul de Nikolai Gogol

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.