Tema pentru acasă de Nicolae Dabija

Tema pentru acasă este titlul operei cu care autorul moldovean Nicolae Dabija își face debutul ca romancier. Opera a fost publicat pentru întâia oară în anul 2009, iar un an mai târziu Academia Internațională „Mihai Eminescu” a desemnat-o ca fiind cea mai bună carte de proză a anului. În 2011 romanul a primit premiul „Constantin Stere” al Ministerului Culturii din Republica Moldova.

Opera prezintă povestea de dragoste dintre Mihai Ulmu și Maria Răzeșu. Mihai era profesor de limba română, iar Maria una din multele eleve care îl simpatizau. Acuzat de acțiuni împotriva lui Stalin, Mihai este condamnat la 25 de ani de închisoare. Îngrozită de gândul că ar putea să nu îl mai vadă niciodată, Maria pleacă în căutarea lui și îl ajută să evazeze. Din nefericire, cei doi sunt prinși și arestați.

Rezumatul pe care ți-l pune la dispoziție echipa Liceunet te va ajuta să afli întreaga poveste dintre Mihai Ulmu și Maria Răzeșu și să scrii eseuri complexe despre romanul Tema pentru acasă de Nicolae Dabija.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Tema pentru acasă de Nicolae Dabija

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.