Moartea căprioarei de Nicolae Labiș

Moartea căprioarei este o poezie scrisă de Nicolae Labiș pe când avea mai puțin de nouăsprezece ani și a fost publicată pentru prima oară în anul 1954, în revista „Viața românească”, iar apoi a fost inclusă în volumul „Primele iubiri”.

Opera prezintă un episod trist din viața autorului când, adolescent fiind, își însoțește tatăl la vânătoare și asistă la împușcarea unei căprioare, acest moment marcându-l din punct de vedere emoțional. Astfel, moartea căprioarei poate fi interpretată în două moduri, atât ca o moarte fizică, dar și ca o moarte în plan spiritual, provocată de trecerea de la copilărie la maturitate și pierderea inocenței specifice acestei vârste.

Cele douăsprezece strofe din care este compusă poezia au fost analizate de către profesorii Liceunet, punându-ți astfel la dispoziție un comentariu care conține cele mai importante detalii pe care trebuie să le reții despre acest text. Accesează eBook-ul și citește explicații despre tematică, semnificația titlului, figurile de stil sau apartenența la specie.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Moartea căprioarei de Nicolae Labiș

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.