Nicolae Filimon

Ciocoii vechi și noi - Comentariu

0 0 0 0 0 0 (0 review-uri)

„Ciocoii vechi şi noi”, de Nicolae Filimon, este considerat a fi primul roman românesc. Opera intră în categoria romanului realist, de factură romantică, autorul realizând o monografie a Ţării Româneşti din prima jumătate a secolului al XIX-lea (1814-1830). Romanul are ca subiect central destinul arivistului Dinu Păturică, opera fiind un adevărat ghid al imoralității și al parvenitismului.

Pentru că acest roman a fost recomandat de către reprezentanții Ministerului Educației și Cercetării pentru a fi studiat în clasa a IX-a, în cadrul tematicii „Scene din viața de ieri și de azi”, profesorii noștri de limba și literatura română îți pun la dispoziție ghidul „Ciocoii vechi și noi - Comentariu”, un material conceput sub forma unui ajutor pentru studiu, în care găsești toate explicațiile de care ai nevoie.

În plus, pentru a învăța eficient și structurat, explicațiile oferite de către echipa Liceunet au fost împărțite în capitole precum:

  • tema
  • semnificația titlului
  • rezumatul pe scurt
  • caracterizarea personajelor
  • perspectiva narativă

Un alt avantaj pe care îl ai accesând ghidul „Ciocoii vechi și noi - Comentariu” este acela că vei învăța cum să scrii eseuri bine structurate, de nota 10. În paginile suportului de studiu au fost incluse trimiteri către lucrări ce au fost concepute după baremul și forma celor de la Bacalureatul la limba română, astfel că vei ști încă de pe acum cum trebuie să arate un material de 10.

Accesează „Ciocoii vechi și noi - Comentariu” și nu vei avea probleme de înțelegere atunci când vei învăța pentru ora de limba și literatura română. 

Click aici pentru a citi eBook-ul acum