Veche întâmplare de Nichita Stănescu

Veche întâmplare este o poezie scrisă de Nichita Stănescu și inclusă în volumul „Opere imperfecte”, publicat de editura Albatros, în anul 1979. 

Opera face parte din categoria artelor poetice, având ca temă principală procesul creativ și rolul pe care îl are creatorul, în cazul acesta poetul, în lume. Totodată, autorul vorbește despre rolul iubirii în actul creator, aceasta dând intensitate manifestării artistice.

Întrucât este o operă care aparține curentului neomodernist, poezia nu respectă regulile clasice ale prozodiei, astfel că cele optsprezece versuri nu sunt împărțite în strofe. 

Pentru a te ajuta să înțelegi mai bine mesajul acestui text, dar și pentru a-ți oferi o sursă de inspirație pentru scrierea propriilor eseuri, profesorii Liceunet îți pun la dispoziție un material care conține interpretarea versurilor, dar și alte detalii precum argumentarea că poezia este o artă poetică ce se încadrează în neomodernism. Accesează eBook-ul pentru o pregătire cât mai eficientă pentru ora de limba română.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Veche întâmplare de Nichita Stănescu

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.