Lock

Vârsta de aur a dragostei

Lock

Vârsta de aur a dragostei este o poezie scrisă de Nichita Stănescu și inclusă în volumul „O viziune a sentimentelor”, publicat în anul 1964. Volumul a fost distins cu Premiul Uniunii Scriitorilor. Printre poeziile pe care le găsim în volum amintim: Leoaică tânără, iubireaPoveste sentimentalăCu o ușoară nostalgie, Cântec sau Ploaie în luna lui Marte.

Opera este concepută sub forma unui elogiu adresat iubirii, pentru eul liric dragostea fiind singurul sentiment capabil să apropie planul terestru, pământean, al muritorilor, de cel divin, ce cuprinde idealurile aparent intangibile. Astfel, mâinile sunt personificate și iau forma unui cuplu de îndrăgostiți, iar odată ce iubirea cuprinde întregul trup, totul în jur se schimbă.

Poezia este compusă din trei strofe, iar fiecăreia îi corespunde o secvență lirică. În comentariul pe care ți l-au pregătit profesorii Liceunet vei găsi atât o interpretare a versurilor, cât și alte detalii care să te ajute să înțelegi mai bine mesajul transmis de către poet. Accesează eBook-ul pentru a citi informații despre temă, elementele de prozodie sau apartenența la genul liric a poeziei Vârsta de aur a dragostei.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Vârsta de aur a dragostei

[1]
Review-urile utilizatorilor
  • 03/08/2021
    Scris de Elev in clasa a 9-a