Lock

Poveste sentimentală

Lock

Poveste sentimentală este o poezie scrisă de Nichita Stănescu și publicată pentru prima oară în anul 1964, în volumul de versuri „O viziune a sentimentelor”. Opera are ca tema relația dintre poet și cuvânt, cuvintele fiind cele cu ajutorul cărora ia naștere poezia.

Nichita Stănescu interpretează într-o manieră unică și inedită procesul de creație artistică, unind creația poetului cu cea a întregului Univers, astfel încât opera Poveste sentimentală devine o artă poetică neomodernistă

Pentru a vedea cum au fost interpretate cele trei secvențe ale poeziei, dar și pentru a afla detalii suplimentare despre temă, limbajul artistic sau apartenența la neomodernism a textului, echipa Liceunet a conceput un eBook cu toate informațiile pe care trebuie să le conțină un comentariu. Accesându-l vei înțelege mai bine mesajul lui Nichita Stănescu, te vei familiariza cu stilul autorului și îți va fi mult mai ușor să interpretezi și alte texte din volumul „O viziune a sentimentelor” care poartă semnătura lui.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Poveste sentimentală

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.