Artă poetică

Arta poetica erotică este o operă literară în care autorul își exprimă perspectiva asupra procesului creativ, în contextul efectelor pe care dragostea le are asupra acestuia. „Leoaică tânără, iubirea” este o artă poetică neomodernistă, specifică primei etape de creație stănesciene, înfățișând un eu liric plin de vitalitate, pentru care iubirea este sentimentul principal, având un efect revitalizant atât pentru sine, cât și pentru creația sa.

„Leoaică tânără, iubirea”, de Nichita Stănescu, este o artă poetică neomodernistă publicată pentru prima dată în volumul „O viziune a sentimentelor”, apărut în anul 1964. În acest volum, Stănescu interpretează iubirea ca sentiment și ca stare extatică a eului liric prin intermediul cuvântului poetic, pe care îl percepe ca fiind parte din geneza Universului.

Tema poeziei este iubirea ca forță transformatoare a întregului univers. În viziunea lui Stănescu, atât iubirea, cât și creația artistică apar în manieră violentă și surprinzătoare în sufletul ființei umane...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in