Leoaică tânără, iubirea

Leoaică tânără, iubirea este o poezie ce face parte din volumul O viziune a sentimentelor, al poetului Nichita Stănescu, și care a fost publicat în anul 1964. Poezia are ca temă iubirea și este unul dintre textele de referință ale lui Nichita Stănescu.

Nichita Stănescu contribuie la apariția neomodernismului, curent literar constituit ca o revolta la adresa realismului socialist, iar poezia Leoaică tânără, iubirea este relevantă pentru ilustrarea ideilor neomoderniste.

Vei putea înțelege mesajul transmis de către Nichita Stănescu cu ajutorul acestui text neomodernist, citind paginile eBook-ului pus la dispoziție de Liceunet. Profesorii de limba și literatura română cu care colaborează echipa noastră au încercat să îți explice care sunt principiile curentului neomodernist, particularitățile textului poetic (eseu pentru Bac), ce reprezintă o arta poetică, care sunt figurile de stil și elemente de compoziție cele mai reprezentative și ce semnifică acestea. Totodată vei putea citi un eseu despre particularitățile poeziei neomoderniste și câte dintre acestea se oglindesc în poezia Leoaică, tânără iubirea. În plus, găsești o interpretare a cele trei secvențe ale poeziei, astfel încât să ai un punct de plecare pentru a ilustra traseul iubirii și sentimentele eului liric.

De asemenea, vei găsi comentariul poeziei sau un eseuri care prezintă tema și viziunea despre lume a poetului sau particularitățile textului poetic respectând pașii unui material pentru examenul de Bacalaureat.

Citind explicațiile din acest eBook vei reuși să înțelegi opera lui Nichita Stănescu și să obții rezultate bune la școală sau la Bac.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Leoaică tânără, iubirea

[10]
Review-urile utilizatorilor
 • 17.11.2017
  Scris de Elev in clasa a 12-a
  In:Particularitățile poeziei neomoderniste -Exista greseli "Titlul este metaforic, alcătuit dintr-un grup nominal şi o apoziţie care explică sensul metaforei: iubirea, văzută în chipul unei leoaice tinere. Faptul că leoaica este „tânără” simblizează entuziasmul și pasiunea caracteristice tinereții. Asemeni unui animal de pradă aflat încă în putere, dragostea pătrunde în sufletul eului liric în mod surprinzător, pasional, sălbatic" *simbolizeaza. In rest este foarte bun.
  Îți mulțumim că ne-ai semnalat acest lucru. Eroarea a fost remediată.
  Scris de: Editorii Liceunet.ro
 • 30.03.2015
  Scris de Elev in clasa a 12-a
  Materialul descarcat este foarte bine lucrat, coerent, are idei esentiale. Imi este de ajutor!
 • 18.02.2020
  Scris de Elev in clasa a 12-a
  Bun si unic
 • 10.06.2015
  Scris de Elev in clasa a 12-a
  un eseu foarte util, bine structurat