Leoaică tânără, iubirea

Leoaică tânără, iubirea este o poezie ce face parte din volumul O viziune a sentimentelor, al poetului Nichita Stănescu, și publicat în anul 1964. Poezia are ca temă iubirea și este unul dintre textele de referință ale lui Nichita Stănescu.

Nichita Stănescu contribuie la apariția neomodernismului, curent literar constituit ca o revolta la adresa realismului socialist, iar poezia Leoaică tânără, iubirea este relevantă pentru ilustrarea ideilor neomoderniste.

Vei putea înțelege mesajul transmis de către Nichita Stănescu cu ajutorul acestui text neomodernist, citind paginile acestui eBook. Profesorii de limba și literatura română cu care colaborează echipa Liceunet au încercat să îți explice care sunt principiile curentului neomodernist, particularitățile textului poetic (eseu Bac), arta poetică, figurile de stil, elemente de compoziție, particularitățile poeziei neomoderniste și câte dintre acestea se oglindesc în poezia Leoaică, tânără iubirea, au interpretat cele trei secvențe ale poeziei, astfel încât să ai un punct de plecare pentru a ilustra traseul iubirii și sentimentele eului liric.

De asemenea, vei găsi comentariul poeziei sau un eseuri care prezintă tema și viziunea despre lume a poetului sau particularitățile textului poetic respectând pașii unui material pentru examenul de Bacalaureat.

Citind explicațiile din acest eBook vei reuși să înțelegi opera lui Nichita Stănescu și să obții rezultate bune la școală sau la Bac.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Leoaică tânără, iubirea

[8]
Review-urile utilizatorilor
 • 30.04.2015
  Scris de Elev in clasa a 12-a
  Nota 10 acestui eseu!
 • 30.03.2015
  Scris de Elev in clasa a 12-a
  Este un document ce contine idei de baza, esentiale, utile in realizarea eseului.
 • 17.11.2017
  In:Particularitățile poeziei neomoderniste -Exista greseli "Titlul este metaforic, alcătuit dintr-un grup nominal şi o apoziţie care explică sensul metaforei: iubirea, văzută în chipul unei leoaice tinere. Faptul că leoaica este „tânără” simblizează entuziasmul și pasiunea caracteristice tinereții. Asemeni unui animal de pradă aflat încă în putere, dragostea pătrunde în sufletul eului liric în mod surprinzător, pasional, sălbatic" *simbolizeaza. In rest este foarte bun.
  Îți mulțumim că ne-ai semnalat acest lucru. Eroarea a fost remediată.
  Scris de: Editorii Liceunet.ro
 • 02.06.2017
  Comentariul sau viziunea despre lume trebuie învățate pentru bac ?
  Nichita Stănescu este unul dintre autorii canonici incluși în programa pentru examenul de Bacalaureat. Dacă vrei ca punctajul obținut la examen să fie cât mai mare, este important să cunoști toate informațiile despre acest text.
  Scris de: Editorii Liceunet.ro