Lecția despre cub

Lecția despre cub este o poezie care aparține scriitorului Nichita Stănescu și care a fost scrisă în anul 1979, perioada de apogeu a neomodernismului românesc. Opera este considerată o artă poetică întrucât prezintă viziunea despre artă și creație a poetului, o temă reprezentativă pentru scriitorii neomoderniști.

Poezia deschide volumul „Opere imperfecte”, abordând teme precum procesul de creație, perfecțiune și frumos, dar și raportul dintre creator/ creație și public. În mod simetric, poezia Lecția despre cerc închide volumul „Opere imperfecte”, înnodând firul roșu al perfecțiunii, temă generală a volumului.

Pentru a reuși să înțelegi cât mai bine tematica poeziilor lui Nichita Stănescu, dar și mesajul pe care a vrut să îl transmită prin intermediul poeziei Lecția despre cub, echipa Liceunet a redactat un comentariu și o serie de materiale pe care le poți folosi ca sursă de inspirație pentru scrierea propriilor eseuri sau pentru a înțelege semnificația versurilor, motivele pentru care poezia este una neomodernistă, dar și de ce este considerată o artă poetică.

Toate materialele pe care le găsești în cadrul acestui eBook te vor ajuta să înțelegi influența pe care a avut-o poetul Nichita Stănescu la consolidarea neomodernismului și care sunt principiile de bază ale acestui curent literar.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Lecția despre cub

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.