Emoție de toamnă Comentariu

Dacă pe lângă informațiile și explicațiile primite la școală ai nevoie de unele suplimentare pentru a scrie un comentariu corect al poeziei Emoție de toamnă de Nichita Stănescu, site-ul liceunet.ro este ajutorul de care ai nevoie. Profesorii noștri de limba și literatura română îți pun la dispoziție ghidul Emoție de toamnă Comentariu, un material conceput sub forma unui suport de studiu, în care găsești toate detaliile pe care trebuie să le incluzi într-un eseu. 

În primul rând, de aici vei afla că poezia neomodernistă Emoție de toamnă, semnată de Nichita Stănescu, a fost publicată pentru prima dată în anul 1964, în cadrul volumului intitulat  „O viziune a sentimentelor” și are ca temă starea de amărăciune a eului liric, provocată de o dragoste aflată în pragul destrămării. În plus, pentru a putea învăța ușor și structurat, comentariul a fost structurat în capitole precum:

  • tema din Emoție de toamnă
  • semnificația titlului
  • interpretarea versurilor
  • elemente de prozodie
  • figuri de stil în comentariu

De asemenea, acest ajutor pentru scrierea unui comentariu îți va fi de folos și la pregătirea pentru examenul de Bacalaureat. În paginile lui, profesorii noștri de limba și literatura română au inclus trimiteri către eseuri care respectă structura și baremul de la examen, astfel că vei ști încă de pe acum care este formatul unui eseu de 10. Accesează materialul pe care profesorii noștri ți-l pun la dispoziție și vei reuși să înțelegi poezia Emoție de toamnă de Nichita Stănescu și să obții rezultatele dorite la școală.

Iată un scurt fragment din textul pe care îl vei găsi în acest comentariu literar complex:

Așadar, poetul împrumută întregului univers din durerea sa, în urma căreia planul terestru și cel cosmic se întrepătrund, nemaiobservându-se diferența dintre cele două. Eul liric își canalizează trăirile spre un țel mai înalt, și anume, dragostea față de poezie: „Şuier luna şi o răsar şi o prefac/ într-o dragoste mare”. În concluzie, poezia „Emoție de toamnă” de Nichita Stănescu se înscrie în categoria elegiei ...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Emoție de toamnă Comentariu

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.