Cu o ușoară nostalgie

Cu o ușoară nostalgie este o poezie care îi aparține lui Nichita Stănescu și face parte din volumul „O viziunea a sentimentelor”, publicat în anul 1964. Poezia este construită sub forma unui monolog adresat, poetul făcând o rememorare a propriei tinereți, o perioadă caracterizată de apogee și entuziasm existențial.

Poezia Cu o ușoară nostalgie aparține curentului literar neomodernist. Opera constituie o meditație cu caracter retoric asupra trecerii timpului, temă abordată adesea de poeții neomoderniști, alături de altele, precum istoria sau dragostea.

Pentru a descoperi mesajul transmis de către Nichita Stănescu prin intermediul acestor versuri și pentru a te familiariza cu stilul autorului, echipa Liceunet îți pune la dispoziție o serie de eseuri cu ajutorul cărora vei reuși să scrii propriile materiale de nota 10. Învață cum se redactează un comentariu, cum se structurează o fișă de lectură sau care sunt detaliile pe care trebuie să le conțină un eseu despre apartenența la neomodernism a operei citind explicațiile din acest eBook.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Cu o ușoară nostalgie

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.