Către Galateea

Poezia Către Galateea este inclusă în volumul de versuri intitulat „Dreptul la timp”, al poetului Nichita Stănescu. Acesta a fost publicat pentru prima dată în anul 1965, încadrându-se astfel în rândul operelor generației șaizeciste. În literatura română, șaizeciștii sunt o generație caracterizată prin aderarea la curentul literar neomodernist, ca reacție la realismul socialist. Principala temă pe care o dezvoltă poetul în poezia Către Galateea este relația dintre artist și creația acestuia.

Pentru a avea o sursă de inspirație pentru examenul de Bacalaureat, dar și pentru a te pregăti cât mai eficient pentru orele de limba română ți-am pregătit un comentariu în acest eBook cu toate informațiile despre poezia lui Nichita Stănescu. Spre exemplu, vei putea citi o interpretare a versurilor, vei afla care sunt temele pe care le abordează autorul, dar vei găsi și principalele argumente pentru care textul este inclus în curentul neomodernist. De asemenea, tot aici vei găsi o fișă de lectură.

Accesează acest eBook, iar de fiecare dată când vei avea câte o nelămurire legată de poezia Către Galateea de Nichita Stănescu, vei putea citit explicațiile date de profesorii Liceunet.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Către Galateea

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.