Lock

Cântec

Lock

Poezia Cântec aparține poetului Nichita Stănescu și face parte din volumul O viziune a sentimentelor, publicat în anul 1964. Poemul are ca temă iubirea și scoate în evidență euforia îndrăgostiților, fiind totodată o poezie reprezentativ pentru neomodernism atât datorită ambiguității limbajului, cât și pentru că textul poetic poate interpretat sub forma unui crez artistic.

Informațiile pe care le găsești în cadrul acestui eBook îți vor folosi atât pentru a înțelege stilul lui Nichita Stănescu și mesajul pe care poetul încearcă să îl transmită cititorului, dar și pentru a aprofunda particularitățile curentului neomodernist și pentru a te pregăti mai bine pentru examenul de Bacalaureat. Citind eseurile de aici vei vedea cum pot fi interpretate cele patru secvențe lirice în care este împărțit textul, vei înțelege mai bine tematica poemului și vei afla care sunt principalele argumente pentru care textul poate fi încadrat în neomodernism. De asemenea, citind exemplul de realizare a unui comentariu al poeziei Cântec de Nichita Stănescu, dar și din fișa de lectură a poeziei vei afla informații legate de semnificația titlului sau elementele de versificație.

Folosește acest eBook și vei reuși să te pregătești de nota 10 pentru ora de limba română și să înțelegi poezia lui Nichita Stănescu.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Cântec

[1]
Review-urile utilizatorilor
  • 05/05/2021
    Scris de Elev in clasa a 9-a