Altă matematică

Altă matematică este o poezie scrisă de Nichita Stănescu și publicată pentru prima dată în anul 1972. Poezia face parte din perioada de început a neomodernismului românesc și deschide volumul „Măreția frigului”. Temele principale abordate în acest volum sunt perceperea adevărului prin rațiune sau prin emoții și iubirea nu doar ca sentiment, ci ca mod de cunoaștere a lumii. 

Poezia Altă matematică aduce în atenția cititorilor viziunea despre artă și creație a poetului Nichita Stănescu. Pentru a înțelege mai bine maniera în care percepe autorul iubirea, profesorii cu care colaborează echipa Liceunet ți-au pregătit mai multe eseuri în care sunt explicate versurile poeziei, îți sunt prezentați pașii de redactare a unui comentariu și sunt enumerate argumentele pentru care poezia este încadrată în neomodernism. Totodată, vei găsi o fișă de lectură cu cele mai importate detalii pe care trebuie să le reții despre poezia Altă matematică.

Citind aceste materiale te vei familiariza cu stilul lui Nichita Stănescu și îți va fi mult mai ușor să înțelegi aportul pe care l-a avut opera poetului pentru evoluția literaturii române.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Altă matematică

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.