Coraline de Neil Gaiman

Coraline este titlul unei nuvele fantastice pentru copii scrise de autorul britanic Neil Gaiman. Opera a fost publicată pentru întâia oară în anul 2002 atât în Marea Britanie, cât și în Statele Unite ale Americii și a fost distinsă cu mai multe premii, printre care: premiul Bram Stoker în 2002 pentru cea mai bună lucrare pentru tineri cititori, premiul Hugo pentru cea mai bună nuvelă, în anul 2003, și premiul Nebula, tot în anul 2003. Totodată, ziarul The Guardian a plasat nuvela pe locul 82 în topul celor mai bune 100 de cărți ale secolului 21.

În anul 2009, opera a fost adaptată ca film de animație, în regia lui Henry Selick.

Protagonista operei este Coraline Jones, o fată ai cărei părinți sunt foarte ocupați și nu îi acordă prea multă atenție. În momentul în care Coraline se mută într-o clădire veche împărțită în mai multe apartamente, aceasta descoperă un loc care îi stârnește interesul, iar astfel trece printr-o serie de peripeții.

Cu ajutorul rezumatului pe care ți-l pune la dispoziție echipa Liceunet vei afla povestea lui Coraline, precum și alte detalii importante despre operă.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Coraline de Neil Gaiman

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.