Scrisoarea lui Neacșu din Câmpulung

Scrisoarea lui Neacșu sau Scrisoarea lui Neacșu din Câmpulung este cel mai vechi document scris în limba română care s-a păstrat până în zilele noastre. În momentul de față, documentul este păstrat în Arhivele Naționale ale județului Brașov, însă, există și o copie a scrisorii, care se găsește în Târgoviște, la Muzeul Tiparului. Potrivit unor cercetări efectuate de către specialiștii Arhivelor Diplomatice ale Ministerului Afacerilor Externe, textul a fost scris în anul 1521.

Textul face referire la istoria românilor, fiind un text prin care boierul Neacșu Lupu îl avertizează pe îl avertizează pe judele Brașovului din acea vreme în legătură cu planurile de cucerire a Ungariei de către sultanul Soliman I.

Pentru a afla mai multe detalii referitoare la contextul istoric în care a fost scris textul, particularitățile limbajului, dar și alte detalii care îți vor fi de folos pentru a scrie un eseu despre Scrisoarea lui Neacșu din Câmpulung, îți recomandăm să citești comentariul pe care profesorii Liceunet ți-l pune la dispoziție.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Scrisoarea lui Neacșu din Câmpulung

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.