Rezumat

Unul dintre cele mai semnificative romane ale literaturii române de după 1990, „Muzici și faze” a reprezentat debutul literar al lui Ovidiu Verdeș, scriitor și profesor universitar la Facultatea de Litere a Universității din București. Romanul a apărut în anul 2000, fiind apoi republicat, într-o ediție adăugită și revizuită, doi ani mai târziu.

Acțiunea are loc în București, în anul 1978, pe parcursul unei singure săptămâni din viața protagonistului, poreclit Tinuț, un adolescent care tocmai absolvise prima clasă liceală. Spre deosebire de alte opere literare a căror acțiune are loc în acest context, „Muzici și faze” nu obosește prin referiri constante la regimul comunist, reflectând în mod autentic preocupările și stilul de viață al adolescenților vremii respective.

Tinuț locuiește împreună cu părinții lui în cartierul Panduri din București, după ce, până în clasa a cincea, locuise cu bunica lui, văduva unui general, care avea obiceiul să-i povestească, înainte de culcare, povești din „Iliada” și „Odiseea”. Este îndrăgostit de Hari, cea mai frumoasă fată din clasă. În afară de Hari, Tinuț are mulți alți prieteni: colegii de clasă (Ina, Dana, Răz), prietenii „de la bloc”, din cartierul lui (Mimi, Luci, Tanana), ...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in