Muntele vrăjit de Thomas Mann

Muntele vrăjit este titlul unui roman scris de către romancierul și eseistul german Thomas Mann și publicat pentru prima oară în anul 1924. Opera este considerată una dintre cele mai influente din literatura germană a secolului al XX-lea, Mann începând scrierea acesteia încă din anul 1912. 

Acțiunea debutează în perioada de dinaintea Primului Război Mondial și îl are drept protagonist pe Hans Castorp, unicul copil al unei familii de comercianți din Hamburg. Înainte de a începe munca în cadrul unei companii de construcții navale, Hans decide să-și viziteze verișorul, pe Joachim Ziemssen, un tânăr bolnav de tuberculoză, care era internat într-un sanatoriu din Alpii Elvețieni. Deși plănuise ca această călătorie să nu dureze mai mult de trei săptămâni, personajul principal rămâne în sanatoriu timp de șapte ani. 

Informații despre cum evoluează povestea prezentată de Thomas Mann în romanul Muntele vrăjit, precum și despre protagonist vei găsi în ebook-ul pe care ți-l pune la dispoziție echipa Liceunet. 

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Muntele vrăjit de Thomas Mann

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.