Monarhia în România

Accesează Ghidul tematic despre Monarhia în România! Materialul nostru îți poate fi un punct de sprijin atunci când înveți despre monarhia română. Dacă nu știi exact cine sunt principalii monarhi ai României, poți consulta schema noastră cu arborele genealogic al familiei regale.

În prima jumătate a ghidului vei putea citi istoria monarhiei în România. Regatul României a fost proclamat în anul 1881, după ce românilor le-a fost recunoscută independența față de Imperiul Otoman. Primul rege a fost Carol I de Hohenzollern Singmaringen.

În timpul Primului Război Mondial, Regatul României și-a păstrat la început neutralitatea. Apoi, sub domnia lui Ferdinand I, România a luat parte la război alături de puterile Antantei. Haosul războiului a determinat și dezmembrarea imperiilor multinaționale, ceea ce a dus la realizare Marii Unirii. După moartea regelui Ferdinand I, se accentuează instabilitatea politică a Regatului. În 1930, printr-o lovitură de stat, urcă pe tron Carol al II-lea. Acesta schimbă constituția și instaurează o dictatură regală. Urmează apoi Al Doilea Război Mondial, când Carol e nevoit să abdice, lăsându-l la tron pe fiul său Mihai. Creșterea influenței comunismului duce la sfârșitul monarhiei în 1947, în urma abdicării forțate a regelui Mihai I.

În a doua jumătate a ghidului, vei putea găsi o serie de referate și eseuri despre monarhia în România. Referatele și eseurile sunt redactate într-un limbaj limpede și accesibil, pentru a te ajuta să înțelegi mai ușor istoria monarhiei din România. Cu ajutorul acestor referate și eseuri, își vei putea îmbogăți cunoștințele despre viața regilor și reginelor din România și ce a presupus monarhia română.

Accesează materialul nostru despre Monarhia în România și îmbogățește-ți cunoștințele la istorie! Aici găsești inclusiv un dicționar cu termeni frecvent întâlniți privind monarhia română. În plus, dacă vrei să repeți principalele evenimente privind monarhia română, te invităm să citești sinteza noastră și cronologia principalelor evenimente.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Monarhia în România

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.