Moldova

În acest ghid de studiu îți prezentăm istoria Moldovei împărțită în mai multe etape. Moldova a fost unul dintre statele românești a căror unire a dus la formarea României.

Formarea statului medieval Moldova a fost realizată în mai multe etape și pe parcursul a mai multor secole. Existența unor forme de organizare pre-statală, pe teritoriul a ceea ce urma să fie Moldova a fost atestată de diverse documente istorice. Descălecatul lui Dragoș I marchează întemeierea statului Moldova pe acest teritoriu.

Începând cu anul 1711, în Moldova sunt instaurate domniile fanariote. Astfel, Imperiul Otoman își crește influența în statul românesc. Poarta impune domnitorii, a căror domnie trebuia să fie de durată scurtă.

În urma victoriei rușilor asupra otomanilor în 1829, influența Imperiului Țarist crește în Moldova. Deși Moldova rămâne sub suzeranitate otomană, otomanii sunt constrânși de ruși să adopte Regulamentele Organice în Moldova.

Anul 1848 aduce schimbări majore și în statul Moldova. Aici are loc revoluția pașoptistă, ca și consecință a nemulțumirilor moldovenilor față de domnia regulamentară a lui Mihail Sturdza.

Află mai multe despre istoria statului Moldova citind acest ghid! Aici îți prezentăm inclusiv acțiunile politice ale unor importanți conducători ai Moldovei.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Moldova

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.