Modele de subiecte | Bac Istorie 2019

Aici găsești rezolvarea conform baremului a celor 3 subiecte emise de către Ministerul Educației. Structura examenului de Bacalaureat 2019 la Istorie a rămas neschimbată.

Primul subiect are la bază două texte, la prima vedere, din Istoria românilor de C. C. Giurescu și printre cerințele pe care le găsești aici vei vedea: numirea unei cetăți, menționarea a două spații istorice, o relaţie cauză-efect, prezentarea a două acţiuni diplomatice la care participă românii în secolele al XV-lea - al XVI-lea și menționarea unei asemănări între două acţiuni militare în care sunt implicați românii în secolul al XIV-lea.

Al doilea subiect se bazează pe textul Guverne şi guvernaţi de I. Mamina, I. Bulei și cele mai importante cerințe sunt: numirea legii fundamentale a statului român, precizarea secolului la care se referă sursa dată, formularea, pe baza sursei date, unui punct de vedere referitor la motivele instaurării dinastiei străine în spațiul românesc și argumentarea, printr-un fapt istoric relevant, afirmaţiei conform căreia România se implică în relațiile internaționale în primele trei decenii după evenimentele la care se referă sursa dată.

Subiectul al treilea constă în elaborarea unui eseu despre viața politică din România postbelică.

Modele de subiecte | Bac Istorie 2019

[1]
Review-urile utilizatorilor
  • 11.05.2020
    Scris de Elev in clasa a 12-a
    Foarte bun!