Modele de subiecte | Bac Română 2022

Începe pregătirea pentru examenul de Bacalaureat la română rezolvând modelele de subiecte publicate de către reprezentanții Ministerului Educației și Cercetării în data de 1 noiembrie 2021.

Cerințele primelor două subiecte sunt aceleași atât pentru profilul uman, cât și pentru profilul real, diferențierea făcându-se în ceea ce privește subiectul al III-lea. 

Astfel, cerințele primului subiect au fost construite pe baza unui fragment din textul „Memorii” de Mircea Eliade, cea mai complexă fiind aceea de a redacta un text de minimum 150 de cuvinte, în care să argumentezi dacă inspirația este sau nu stimulată de lectură, raportându-te atât la informațiile din text, cât și la experiența personală sau culturală. 

Cerința subiectului al doilea a fost construită pe baza unui text din textul „Jar” de Liviu Rebreanu, în vreme ce pentru subiectul al treilea cerința a fost de a scrie un eseu în care să prezinți particularități ale unui text poetic studiat, aparținând lui Mihai Eminescu, pentru profilul real, sau Lucian Blaga, pentru profilul uman

Rezolvarea probei orale o găsești aici.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Modele de subiecte | Bac Română 2022

[1]
Review-urile utilizatorilor
  • 11.04.2022
    Scris de Elev in clasa a 12-a