Modele de subiecte | Bac Română 2021

Începe pregătirea pentru proba la limba română din cadrul examenului de Bacalaureat rezolvând subiectele pe care reprezentanții Ministrului Educației și Cercetării le-au publicat în data de 2 noiembrie 2020.

Echipa Liceunet vine în ajutorul tău și îți pune la dispoziție e variantă de rezolvare a tuturor cerințelor din cadrul modelului de subiect pentru disciplina limba română. Astfel, vei vedea care sunt răspunsurile pe care le puteai da pentru a obține punctajul dorit la subiectul I, unde trebuia să citești și să rezolvi mai multe cerințe pe baza textului „Biruința unei iubiri” de Nelli Dinu & Nelli Pillat, printre care și aceea de a scrie un text de minimum 150 de cuvinte,  în care să argumentezi dacă lectura este sau nu o modalitate de a te detașa de realitate. 

Totodată, am rezolvat subiectul II, unde se cerea să evidențiezi relația dintre ideea poetică și mijloacele artistice, pe baza poeziei „Pălind” de George Bacovia, dar și subiectul III, care presupunea redactarea unui eseu despre un basm cult studiat. Elevii de la profilul uman au avut de redactat un eseu în care să prezinte relația dintre două personaje dintr-un basm cult studiat, iar elevii de la prifilul real un eseu în care să prezinte particularitățile de construcție a unui personaj dintr-un basm cult studiat.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Modele de subiecte | Bac Română 2021

[1]
Review-urile utilizatorilor
  • 28.05.2022
    Un material foarte bine structurat și explicat.