Modele de subiecte | Bac Română 2020

Îți va fi mult mai ușor să te pregătești pentru examenul de Bacalaureat rezolvând modelele de subiecte pentru anul 2020 pe care ți le pun la dispoziție reprezentanții Ministerului Educației și Cercetării. 

Pentru ca totul să fie și mai clar, profesorii Liceunet îți pun la dispoziție o variantă de rezolvare a tuturor cerințelor din cadrul modelului de subiect pentru disciplina limba română. Astfel, vei vedea care sunt răspunsurile pe care le puteai da pentru a obține punctajul dorit la subiectul I, unde trebuia să citești și să rezolvi mai multe cerințe pe baza textului „Aminitiri” de Garabet Ibrăileanu, printre care și aceea de a scrie un text de minimum 150 de cuvinte,  în care să argumentezi dacă preocuparea faţă de problemele omenirii ţine cont sau nu de vârstă, făcând referire la fragmentul dat.

Totodată, vei afla care este relația dintre ideea poetică și mijloacele artistice în textul „Varinată” de Ion Vinea, cerință întâlnită la subiectul al II-lea, dar și care sunt textele narative aparținând lui Marin Preda pe baza cărora poți construi eseul de la subiectul al III-lea.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Modele de subiecte | Bac Română 2020

[3]
Review-urile utilizatorilor
 • 22.04.2020
  Scris de Elev in clasa a 12-a
  Luceafărul
 • 22.06.2020
  Scris de Profesor de liceu
  Multumesc!
 • 22.09.2020
  Scris de Elev in clasa a 12-a